Back to articles

Take our ChipEV poker charts quiz: Beginner edition

Take our ChipEV poker charts quiz: Beginner edition

How well do you know your pre-flop ranges? Test your knowledge with the BBZ Charts quiz to find out!

Answers will be revealed at the bottom.

The answers provided here are based purely on GTO principles. All information available to you in-game (such as how tight/loose/aggressive your opponents are playing) must be taken into consideration.


CHARTS QUIZ (BEGINNERS)

1. You are under the gun with 10 big blinds and pick up K 10 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Raise to 2x
D) Fold


2. The under-the-gun player opens to 2x off a 20-big-blind stack and it folds to you in the big blind with A K and 20 big blinds. Do you:

A) Shove
B) 3-bet to 4x
C) 3-bet to 8x
D) Call


3. We open A Q to 2.25x off of a 30-big-blind stack and are 3-bet by the cutoff to 6.7x (who also had 30 big blinds to start). Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) 4-bet to 16x


4. It’s the early stages of a tournament and all players have 50 big blinds. Action folds to you in the small blind with 3 3 and you make it 4.5x. The big blind 3-bets to 14x. Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) 4-bet to 29x


5. We have 25 big blinds and open A 10 from middle position to 2.25x. The button shoves for 25 big blinds and it folds back to you. Do you:

A) Call
B) Fold


6. Under the gun opens and it folds to us in the small blind with A 8 . We have 15 big blinds. Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) Call 50% of the time, Shove 50% of the time


7. We have 40 big blinds and action folds to us on the button with 7 5 . Do you:

A) Open to 2.25x
B) Open to 4.5x
C) Limp
D) Fold


8. We’re in middle position with 10 big blinds and action folds to us. We pick up A 2 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Fold
D) Open to 2x


9. Action folds to us in the cutoff with 25 big blinds and we open to 2.25x with A J . The button then 3-bets to 6.75. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Shove 50% of the time, Call 50% of the time


10. We open K Q to 2.25x from middle position off a 50 big blind stack. The small blind (who also has 50 big blinds) 3-bets to 10x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Call 33% of the time, Shove 67% of the time


11. This time we open a A to 2.25x from middle position off a 50 big blind stack. The small blind (who also has 50 big blinds) 3-bets to 10x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) 4-bet to 24x
D) Call 33% of the time, Shove 67% of the time


12. We’re in the big blind with 15 big blinds and A 7 . Action folds to the cutoff who shoves for 15 big blinds, and it folds to us. Do you:

A) Call
B) Fold


13. We’re in the big blind with 10 big blinds and J 2 . It folds to the small blind who limps. Do you:

A) Shove
B) Check
C) Raise to 3.5x


14. We have 20 big blinds and it folds to us in the small blind with Q 8 . We complete and the big blind isolates with a raise to 3x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Raise to 7.5x


15. We’re in the big blind with 50 big blinds. Action folds to the small blind who limps. We look down at 3 2 . Do you:

A) Check
B) Raise to 4x
C) Shove
D) Check ~50% of the time, Raise to 4x ~50% of the time


16. We have 30 big blinds and action folds to us in the small blind with A 7 . We raise to 4x and the big blind 3-bets to 11x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Shove ~50% of the time, call ~50% of the time


17. We’re under the gun with 15 big blinds and K J . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Open to 2x
D) Shove ~40% of the time, Open to 2x ~60% of the time


18. We open the button to 2.25x with K 10 off of 40 big blinds and the small blind shoves for 40 big blinds. Do you:

A) Call
B) Fold
C) Call ~67% of the time, fold ~33% of the time
D) Call ~25% of the time, fold ~75% of the time


19. Action folds to us in the cutoff with 20 big blinds and 8 8 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Open to 2x
D) Limp ~33% of the time, Open to 2x ~67% of the time


20. We have 25 big blinds and open to 2.25x from the lojack with A J . The small blind (who also has ~25 big blinds) 3-bets to 8x and it’s back to you. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Call ~50% of the time, fold ~50% of the time
E) Fold ~33% of the time, shove ~67% of the time


How do you think you did?

Scroll down for the answers!

Product thumbnail

Complete Chart Package

  • 7  Different ChipEV 8-max Solution
  • 7  Different Final Table(ICM) 8-max Solutions
  • 49 Different Final Table(ICM) 6-max Solutions
  • Multiway Charts
  • Spin & Go Charts
  • Cash Game Charts
  • Cancel at any time!

ANSWERS

1. You are under the gun with 10 big blinds and pick up K 10 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Raise to 2x
D) Fold

Answer: D) Fold. There are too many players behind us, so we’ll wait for a better spot.


2. The under-the-gun player opens to 2x off a 20-big-blind stack and it folds to you in the big blind with A K and 20 big blinds. Do you:

A) Shove
B) 3-bet to 4x
C) 3-bet to 8x
D) Call

Answer: A) Shove. We’re 100% shoving in this spot.


3. We open A Q to 2.25x off of a 30-big-blind stack and are 3-bet by the cutoff to 6.7x (who also had 30 big blinds to start). Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) 4-bet to 16x

Answer: C) Call. We’re 100% calling with A Q here.


4. It’s the early stages of a tournament and all players have 50 big blinds. Action folds to you in the small blind with 3 3 and you make it 4.5x. The big blind 3-bets to 14x. Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) 4-bet to 29x

Answer: A) Shove. We’re 100% shoving in this spot.


5. We have 25 big blinds and open A 10 from middle position to 2.25x. The button shoves for 25 big blinds and it folds back to you. Do you:

A) Call
B) Fold

Answer: B) Fold. We can let A 10 go here.


6. Under the gun opens and it folds to us in the small blind with A 8 . We have 15 big blinds. Do you:

A) Shove
B) Fold
C) Call
D) Call 50% of the time, Shove 50% of the time

Answer: D) Call 50% of the time, Shove 50% of the time. We should play a mixed strategy in this spot so you can toss a coin for this one.


7. We have 40 big blinds and action folds to us on the button with 7 5 . Do you:

A) Open to 2.25x
B) Open to 4.5x
C) Limp
D) Fold

Answer: A) Open to 2.25x. We’re deep enough that we should be opening 51% of hands here, and that includes most suited hands.


8. We’re in middle position with 10 big blinds and action folds to us. We pick up A 2 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Fold
D) Open to 2x

Answer: B) Limp. We’re happy to limp here hoping to see a cheap flop.


9. Action folds to us in the cutoff with 25 big blinds and we open to 2.25x with A J . The button then 3-bets to 6.75. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Shove 50% of the time, Call 50% of the time

Answer: A) Shove. We’re too strong to call or fold, so a 100% shove strategy is advised.


10. We open K Q to 2.25x from middle position off a 50 big blind stack. The small blind (who also has 50 big blinds) 3-bets to 10x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Call 33% of the time, Shove 67% of the time

Answer: C) Fold. We’re always letting this one go as we’re not suited and often dominated.


11. This time we open a A to 2.25x from middle position off a 50 big blind stack. The small blind (who also has 50 big blinds) 3-bets to 10x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) 4-bet to 24x
D) Call 33% of the time, Shove 67% of the time

Answer: B) Call. By just calling, we protect our range and get to play a big pot in position with the best preflop hand.


12. We’re in the big blind with 15 big blinds and A 7 . Action folds to the cutoff who shoves for 15 big blinds, and it folds to us. Do you:

A) Call
B) Fold

Answer: A) Call. Theoretically, A 7 is always a call here.


13. We’re in the big blind with 10 big blinds and J 2 . It folds to the small blind who limps. Do you:

A) Shove
B) Check
C) Raise to 3.5x

Answer: A) Shove. Theoretically, J 2 is always a shove here.


14. We have 20 big blinds and it folds to us in the small blind with Q 8 . We complete and the big blind isolates with a raise to 3x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Raise to 7.5x

Answer: B) Call. We’re going to see a flop 100% here with almost all suited hands.


15. We’re in the big blind with 50 big blinds. Action folds to the small blind who limps. We look down at 3 2 . Do you:

A) Check
B) Raise to 4x
C) Shove
D) Check ~50% of the time, Raise to 4x ~50% of the time

Answer: D) Check ~50% of the time, Raise to 4x ~50% of the time. We want to mix our play with this type of hand.


16. We have 30 big blinds and action folds to us in the small blind with A 7 . We raise to 4x and the big blind 3-bets to 11x. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Shove ~50% of the time, call ~50% of the time

Answer: B) Call. We’re always calling with A 7 , but A 8 -suited plus is a pure shove.


17. We’re under the gun with 15 big blinds and K J . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Open to 2x
D) Shove ~40% of the time, Open to 2x ~60% of the time

Answer: D) Shove ~40% of the time, Open to 2x ~60% of the time. We play a mixed strategy in this spot.


18. We open the button to 2.25x with K 10 off of 40 big blinds and the small blind shoves for 40 big blinds. Do you:

A) Call
B) Fold
C) Call ~67% of the time, fold ~33% of the time
D) Call ~25% of the time, fold ~75% of the time

Answer: C) Call ~67% of the time, fold ~33% of the time. It’s a chunky shove but we’re still calling two-thirds of the time.


19. Action folds to us in the cutoff with 20 big blinds and 8 8 . Do you:

A) Shove
B) Limp
C) Open to 2x
D) Limp ~33% of the time, Open to 2x ~67% of the time

Answer: C) Open to 2x. We’re always min-opening in this spot.


20. We have 25 big blinds and open to 2.25x from the lojack with A J . The small blind (who also has ~25 big blinds) 3-bets to 8x and it’s back to you. Do you:

A) Shove
B) Call
C) Fold
D) Call ~50% of the time, fold ~50% of the time
E) Fold ~33% of the time, shove ~67% of the time

Answer: A) Shove. Theoretically, we’re shoving 100% in this spot.


Product thumbnail

Complete Chart Package

  • 7  Different ChipEV 8-max Solution
  • 7  Different Final Table(ICM) 8-max Solutions
  • 49 Different Final Table(ICM) 6-max Solutions
  • Multiway Charts
  • Spin & Go Charts
  • Cash Game Charts
  • Cancel at any time!
ChartsQuizRangesStudyTournaments

Related articles

Article featured image

So you’ve marked a poker hand to study: What should you do next?

Read more
Article featured image

The apestyles guide: C-betting on the flop

Read more